Nικόλας Ακτύπης

«Μα κι αυτό το αεροπλάνο δεν έπεφτε μετά το ματς να μην πιαστεί μονάδα στο στοίχημα»;

Θρήνος, οδυρμός, συλλυπητήρια αλλά και το στοίχημα… στοίχημα. Και τώρα τι θα κάνουν αυτοί που είχαν παίξει Σαπεκοένσε για… θάνατο στον τελικό του Σουνταμερικάνα, όπως αναρωτήθηκε ακροατής του σταθμού;

Όταν τα πράγματα συμβαίνουν σε απόσταση ασφαλείας, είναι δύσκολο να σε επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Όσο σημαντικά και να είναι. Άλλωστε, η καθημερινότητα του καθενός είναι τέτοια ώστε εύκολα να αδειάζει το μυαλό από ενοχλητικές αλήθειες που απειλούν τα δικά του προβλήματα. Εντάξει, δεν είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζεις πως τα χνουδωτά μποτάκια που θα κάνεις δώρο στη δικιά σου τα Χριστούγεννα προέρχονται από άγρια ζώα που έτσι όπως πάει η δουλειά σε λίγο θα βρίσκονται υπό εξαφάνιση ή ότι τα τελευταία 20 χρόνια μειώθηκε κατά το ένα τρίτο ο πληθυσμός της λεοπάρδαλης λόγω… μόδας.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Ακριβώς… Δύο είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του υπέροχου αυτού πλάσματος. Οι ύαινες και οι… πασαρέλες. Κι ενώ με τις πρώτες τα έχουν βγάλει πέρα, δεν συμβαίνει το ίδιο σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη ματαιοδοξία που φιλτράρει τα πάντα μέσα από τη δική της κοντόφθαλμη οπτική.

Στα δικά μας τώρα. Ένα αεροπλάνο έπεσε στην άλλη άκρη του κόσμου. Μετέφερε μια ποδοσφαιρική ομάδα που θα αγωνιζόταν στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα διεκδικώντας το τρόπαιο. Ξεκληρίστηκε… 76 νεκροί… Αδιανόητη τραγωδία, το μέγεθος της οποίας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε. Αν στη θέση της ήταν (κούφια η ώρα που το ακούει) ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, θα μας ήταν πιο εύκολο.

Ωστόσο, ίσως ακόμη και τότε να μην έλειπαν κάποιοι τύποι που ακόμη και μετά από κάτι τέτοιο, θα απασχολούνταν με πιο πεζά και κοντινά σε αυτούς πραγματάκια. Όπως ο ακροατής στον ΣΠΟΡ FM που πιθανότατα εξέφρασε μπόλικο κόσμο όταν έστειλε μήνυμα για να μάθει «τι θα γίνει στοιχηματικά με το παιχνίδι Σαπεκοένσε-Ατλέτικο Νασιονάλ»; «Πιάνεται μονάδα;». «Υπάρχει περίπτωση να κατέβουν οι άλλοι που πέθαναν με τη δεύτερη ομάδα;». Για να καταλήξει στο «μα κι αυτό το αεροπλάνο δεν μπορούσε να πέσει στην επιστροφή;»…

Ορισμένοι ενδεχομένως να σκεφτούν πως ο τύπος τρολάρει. Μπορεί. Ίσως και όχι. Πριν μπει το στοίχημα στη ζωή μας, μόνο ως τρόλινγκ θα μπορούσε να θεωρηθεί το να κάτσει κάποιος να δει μπάλα και να παρακαλά να μην μπει γκολ. Μετά μάθαμε τι εστί under και μας μοιάζει ως το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου… Ίσως το να εμπλουτιζόταν λίγο ακόμα το κουπόνι με μερικές φυσικές καταστροφές, θανάτους οπαδών, επεισόδια και τέτοια να ήταν μια κάποια λύση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x